Morfologia krwi wyniki

justyska15 - ...Czasami Trzeba Usiasc Obak I Czyjas Dłon Zamknac W ...

Temat: transfuzja
Cześć Asiu Nie napisałaś na co choruje Twoja koleżanka i jaki jest jej stan bo od tego, jak również od wyników morfologii krwi i istnienia przeciwwskazań zależą ewentualne wskazania do transfuzji, ich rodzaju (rodzaju przetaczanych składników krwi) i ilości przetoczeń. Takie szczegóły techniczne, jak to z jaka szybkością dokonujemy przetoczenia również zależą os tego co przetaczamy: czy jest to krew pełna czy koncentrat krwinek czerwonych czy osocze itp. Przetoczenie krwi winno się odbywać pod okiem lekarza, który może...
Źródło: doctormed.pl/board/viewtopic.php?t=602



Temat: Witam wszystkich którzy to czytają
...wielu niedogodności , wyrzeczeń i bólu -środowisko to cechuje wyrozumiałość , cierpliwość , pogoda ducha i uczynność. Jestem przekonany że właśnie to pozwoliło mi przetrwać pierwszy okres dializ (myślę że najtrudniejszy dla każdego pacjenta) Początki miałem ciężkie .Przeszedłem trzy operacje celem wykonania przetoki.W okresie dializ na cewniku - dwa razy złapałem zakażenie. W międzyczasie miałem półpaśca. Z uwagi na złe wyniki morfologii krwi miałem cztery razy przetaczaną krew. Kilka tygodni pobytu na nefrologii w szpitalu w Opolu na ul.Witosa. Tam również miałem kilkanaście dializ ,również tam lekarze i pielęgniarki traktowali mnie życzliwie i przyjaznie. Taką samą atmosferę wyczuwam czytając to forum. Myślę więc że mimo przeciwności losu jakie nas spotykają tak już pozostanie .
Źródło: forum.niesmiertelni.pl/viewtopic.php?t=1834


Temat: Kwas dichlorooctowy [DCA] uaktywnia apoptoze
...Dawka DCA wynosiła 2500mg na dzień i była podzielona na 2 dawki (=23mg/kg/dzień) w 2 cyklach 2 tygodniowych z 1 tygodniem przerwy. Do tego suplementacja kwasem R alfa liponowym w dawce 150mg trzy razy dziennie (t.i.d.) oraz benfotiaminą (witamina B1) 80mg dwa razy dziennie (b.i.d.). Dawka TM wynosiła 40mg trzy razy dziennie (t.i.d.) która anstępnie po 4 tygodniach została zredukowana do 20mg trzy do czterech razy dziennie (t.i.d. - q.i.d.) w zależności od wyników morfologii krwi i ceruloplazminy. Przekazaliśmy zarządzanie dawką TM lekarzowi pacjenta. Po 6 tygodniach terapii pacjent zauważył poprawę symptomów. Wykonał nowe badanie rezonansem pokazujące redukcje guza (Ilustracja 9A i 9B) Ilustracja 9A - po 3 miesiącach otrzymywania chemio radioterapii (przed rozpoczęciem terapii DCA) guz w maksymalnym wymiarze ma 6.95cm. (radiogram przednio-tylny ) Ilustracja 9B - 6 tygodni otrzymywania...
Źródło: glejak.pl/forum/viewtopic.php?t=899


Temat: Odczyt badania EKG
...na forum. Mam 25 lat we od poniedziałku popołudniu miałem silne bóle klatce piersiowej ale w górnej części, myślałem, że związane z tchawicą, ale niestety nie. Kulminacja była z nocy z poniedziałku na wtorek gdzie ból był tak silny, że nie dawał spać, siedzieć itp. Było to uczucie silnego ucisku podczas głębokiego wdechu, pochylenia się itp, przy okazji duszności, zawroty głowy, jadłowstręt itp.. We wtorek lekarz rodzinny po zrobieniu wyników morfologii krwi, cukru itp stwierdził, że są ok, zrobił również EKG, tętno 108 . Dzisiaj tj. w czwartek ponownie wykonano mi EKG i co się okazało, że niby wyszło pozytywne , tętno 74. Czy jeśli pokazałbym Panom lub Panią zapis ekg to czy można byłoby stwierdzić lub też podejrzewać , czy ból były związane z sercem, czy też może z kręgosłupem? Z góry dziękuję za odpowiedź. Skany usg mogę wrzucić na forum.
Źródło: kardioserwis.pl/forum/kardiologiczne/viewtopic.php?t=189


Temat: Wyżeł czekolada szuka domu...
...nie moze zostac zbyt dlugo; pies ma ok. 4 lat, jest przyjazny dla ludzi i innych psow - tyle wiemy z jego zachowania w lecznicy ---------------------------------------------------------------------- aktualizacja na dzien 21.03.09 piesek pojechal do przytuliska fundacji sfora do siestrzeni (za nadarzynem) ale nadal szuka domku stalego! uwaga: pies jest wykastrowany w lecznicy zostal zaszczepiony na wscieklizne i wirusowki oraz zachipowany wyniki morfologii krwi byly idealne pies jest duzy i silny, ale umie chodzic na smyczy, wymaga jedynie regularnych spacerow kontakt : kolinka100@wp.pl fund. sfora: tel./fax. (22) 841-97-43
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=9581


Temat: Brak plemnikow w ejakulacie - prosba o analize wynikow
Szanowna Pani Wyniki morfologii krwi podane przez Panią nie mają znaczenia. Jeżeli chodzi o dalsze postępowanie, według mnie można zastanowić się nad biopsją jąder i próbą uzyskania plemników w ten sposób. W kwalifikacji do zabiegu można wykonać badanie USG, mąż powinien mieć również typowe badanie urologiczne (ocena wielkości / konsystencji etc jąder). Granicznie podwyższony testosteron prawdopodobnie nie ma znaczenia, w zależności od...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=74251


Temat: Chemioterapia po usunięciu pęcherza moczowego
Witam Cię Majeczko. Dzięki za dobre słowo. Medycyna to jedno a jakieś sprawdzone domowe sposoby to drugie. Zawsze mogą wspomóc naukowe metody. Lekarz przy zbyt niskim poziomie białych krwinek przepisał Neupogen 3 zastrzyki i po sprawie. Po tygodniu wyniki morfologii krwi były lepsze i pozwoliły na podanie gemzaru. Szukam takich sposobów aby było jak najmniej farmakologii. Kazdy lek pomaga na jedno a szkodzi na kilka innych organow.
Źródło: stomia.info.pl/phpBB3/viewtopic.php?t=229


Temat: 6. o piątym tygodniu..
...juz dostrzec podczas badania USG. Wrocilam ze skarbowego. Uffff. Mam nadzieje, ze na tym sie skonczy. Chcieli sprawdzic tylko jedną transakcje. Nie bedziemy z Moniką razem w ciązy... buuu :placz: Dziś temperatura spadla jej ponizej coverlne... wiec pewnie jutro malpa... Odebralam wyniki krwi i moczu. Wyszly nawet nieźle. Troche martwi mnie glukoza. Mam 100mg/dl a norma jest 65-110. Niby mieszcze sie w normie, ale chyba troche za blisko gornej granicy... Wynik morfologii krwi jest tak zagmatwany, ze nic nie rozumiem. Mam nadzieje, ze lekarz jest jednak mądrzejszy w tej kwestii ode mnie... W czwartek podglądanie Plumka! Mam nadzieje, ze bedzie juz serduszko! Uprzejmnie prosze o trzymanie kciukow
Źródło: mamo-tato.pl/phpbb3/viewtopic.php?t=554


Temat: Wegetarianizm
Byłam dwa lata wegetarianką i gdybym nie była takim łasuchem na mięso i nie miała takiego apetytu strasznego po lekach, to byłabym dalej wegetarianką, bo świetnie się wtedy czułam. A wyniki morfologii krwi miałam rewelacyjne.
Źródło: obcasy.pl/forum/viewtopic.php?t=6420


Temat: Leukocyty?????
Jestem w 13,5 tc. Proszę o pomoc w interpretacji wyników morfologii krwi a dokładnie leukocytów. W 5 tc leukocyty wynosiły 5,8 x10^3/ul norma 4,0-10,0 w tym granulocyty obojętnochłonne 63 norma 30-70. W 13 tc leukocyty – 8,6 x10^3/ul w tym granulocyty obojętnochłonne 73,7 norma 30-70. Wszystkie inne wyniki są pośrodku normy a więc ok. Czy ten wzrost leukocytów jest prawidłowy czy może na coś wskazuje? Czy mogę spokojnie poczekać do następnej wizyty lekarskiej za 2 tyg. Dodam, że...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=15617


Temat: Analiza wyników badań
...torebki, a przepływ jest brzeżny. Węzły chłonne wzdłuż naczyń szyjnych nie powiększone. Osoba ma 60 lat. TSH 0,490 a norma to 0,350 - 4,940. Płytki krwi 92 norma 140-440 Rdw-cv 14,6 norma 11,6-14,8 Ob. 27 norma 2-15. Cholesterol całkowity 204 max 200 Cholesterol hdl 49,9 min 65,00 Cholesterol ldl 126,90 max 135 Trójglicerydy 136 max 150 Ast 13 max 31 Alt 14 max 35 Potas 3,72 norma 3,5-5,10 Sód 135 norma 136-146 Badanie ogólne moczu krew – obecna. Reszta wyników morfologii krwi w normie. Dostała skierowanie na biopsje. Czy konieczne jest to badanie przy takich wynikach? Do tej pory nie chodziła do endokrynologa, leczy się tylko u kardiologa na nadciśnienie. Czy od razu iść na tą biopsję czy najpierw porobić reszt badań mammografie, cytologie, zrobić ft4 i dopiero później biopsja?! Do czego może prowadzić taaki stan rzeczy?? Pozdrawiam
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=6555


Temat: Wynik hsg.
jest to wynik morfologii krwi Z poważaniem JD
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=42854


Temat: Wyniki krwi
Witam. Proszę o pomoc w odczytaniu wyników morfologii krwi. RBC 4,39 HCT 34,7 MCV 79 HGB 12,3 MCH 28 MCHC 35,6 PLT 254 MPV 8,7 WBC 7,4 LYM 2,5 MID 0,3 GRA 4,6 Dodam tylko, że mam 24 lata. Dziękuję z góry za pomoc .
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=48


Temat: Chivaskowe potyczki zdrowotne
...zszokowany ( nieżle go rozweseliłam) widokiem Anubka ( wg niego nie ma zdrowych bernoli, a ja mu obiecałam że takiego typka pokażę), przyznał się ( za to ogromny pokłon) że dokładnie raz jeszcze przejżał historię Chivka i ..... nie jest już tak granitowo pewny Szpiczaka.... Bardziej stawia na boreliozę i powikłania zapalne po niej. Poszła krew do Niemiec w czwartek mają byc wyniki i kolejne telefoniczne ustalenia co robimy dalej. Dziś maja byc wyniki morfologii krwi. Jeszcze ich nie mam. Kolejne dni w niepewności. Dr Jagielski ponownie bardzo dokładnie zbadał wszystkie stawy i kostki Chivka oraz osłuchał, posprawdzał śluzówki, oczy itp.
Źródło: szwajcary.com/viewtopic.php?t=5743


Temat: Zniknął post do eksperta
Mail został usunięty celowo. Nie chciałem zrobić ci przykrości (co to dla mnie za radocha), ale mail wyglądał jak prośba o ocenę podstawowych wyników morfologii krwi. Nie przyszło mi do głowy, że może to mieć związek z niepłodnością (zresztą sama pisałaś, że wyniki te konsultowałaś już zarówno z internistą jak i ginekologiem), a zależy mi, by nasi eksperci nie byli traktowani jak bezpłatna poradnia internistyczno - ginekologiczno - położnicza. Pozdrawiam i wiem, że rozumiesz Krzysiek
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=13449


Temat: tarczyca - co to znaczy?
[shadow=darkred] Cześć , Ja też jestem już bliska załamania z powodu mojej tarczycy . Dwa lata temu usuneli mi prawie cała tarczyce z powodu guzów . I od tej pory TSH szaleje . Brałam już wszystkie możliwe leki , obecnie Novotyral w dawce 275 mg , a TSH 20,0 . TSh skacze jak oszalałe . Lekarz powiedział mi że nie ma pomysłu co ze mną zrobić. Samopoczucie koszmarne. Coraz gorsze wyniki morfologii krwi Duża krwinka 101 , płytki krwi znacznie poniżej normy .Pomoóżcie mi . Może macie pomysł co mam zrobić!!!!!!!!!!!![/shadow]
Źródło: mamo-tato.pl/phpbb3/viewtopic.php?t=7288